www.ajvg.com

»» VirtualBox bevezetés           »» VirtualBox letöltése és telepítése      » VirtualBox berendezése «


A VirtualBox szoftver berendezése

Az itt bemutatott példa UBUNTU 10.04.1 "Lucid Lynx" oprendszeren és az Oracle VirtualBox v.4.0.0 változatával készült. A Linux-os VirtualBox Extension Pack nem telepíthető bármilyen Linux rendszerre, úgy, hogy nem minden kliensrendszer így bővíthető.

A telepítés után rendelkezésünkre áll a VirtualBox kezelőfelülete. A következőkben a VirtualBox bináris terjesztésére vonatkozom, az OSE verzió azonban általában hasonlóan viselkedik. Egy berendezett virtuális géppel a VirtualBox például igy néz ki:VirtualBox, kezelőfelület

A VirtualBox kezelőfelülete

A Machine->New és a Machine->Settings menüpontok segítségével létrehozhatunk új virtuális gépeket. A kezelőfelület különböző ablakaiban meghatározzuk a gépek főbb tulajdonságait.

Fontos tudni, hogy Linux rendszeren még némi kézi munkára van szükség, mielőtt a VirtualBox teljeskörű működésre volna képes. Az alábbiakban felvázolom az alapvető lépéseket. Tegyük fel, hogy frissen telepített VirtualBox szoftverünk van, amire éppen felraktunk egy Linux-os vendéget. Hogy kliens rendszerünkkel értelmesen tudjunk dolgozni a következő tulajdonságokra van szükség:
»» VirtualBox bevezetés           »» VirtualBox letöltése és telepítése      » VirtualBox berendezése «Text, programming and graphics
WEB programming by A.-J. v. Gencsy
Copyright © 2008-2011 by Andreas-Josef v. Gencsy


Last Review: Feb-21-2011